'ZAMISLI DA TI NETKO UBIJE SINA'

Kajin policiji prijavio prijetnje

01.12.2009 u 20:04

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Damir Kajin policiji je prijavio prijetnje koje od iste osobe dobiva više od godinu dana

'Zamisli priču kako ti netko dolazi doma za 15 godina kada tvoj sin već završava fakultet i kada se sprema na vlastitu ženidbu i onda netko ubije tebi tvog sina ispred tvojih očiju, na tvom kućnom pragu?

Onda ti u lice kaže: 'To ti je za Demetliku i ukradenu kuću u Rapcu, to je zato što si karakterna pizda od čovjeka pa si se borio protiv koncerta Thompsona u Istri...', dio je to jednog od pisama što ih predsjednički kandidat Damir Kajin dobiva, a koja potpisuje Adriano Kiršić iz Labina.

Iako su pisma i razglednice dolazile više od godinu dana, Kajin je prijetnje odlučio prijaviti tek nakon što je osoba počela nazivati i njegovu suprugu Alice. Danas je Upravi za posebne poslove sigurnosti pri MUP-u sve prijavio. Glasnogovornica Policijske uprave istarske Nataša Rogić kaže da je PUI zaprimila od MUP-a obavijest o prijetnjama koja se provjerava.

'Samo tražim da se moja obitelj ostavi na miru', kazao je Kajin koji ima kolekciju razglednica i pisama što ih piše Kiršić, ljut na Grad Labin i IDS-ovu upravu. Zbog toga se obrušio i na gradonačelnika Labina Tulija Demetliku pa u istom pismu poručuje: 'Zamisli situaciju kako neki lik iz te moje priče odlazi kod Demetlike doma i kako mu ubija sina i kćer.'

'On 10-ak godina prijeti. Sada se usredotočio na Kajina zbog kuće koju je Labin dodijelio svom vozaču koji ima četveročlanu obitelj. Grad je pristao kuću vozaču i prodati za približno 46.000 eura. Kiršić prijeti jer je kuća 'prodana za malo novca', 'da je grad time oštećen, a vlast korumpirana'', priča Demetlika koji je i sam prijavio Adriana Kiršića prije dvije godine.
Prodaju kuće u Rapcu ispitivalo je i Državno odvjetništvo, a dvije su odluke donesene u korist grada, piše Večernji.hr.