milanović u svom stilu

'Kad me se pita tko je platio moj odlazak na skijanje u Italiju, kakav odgovor očekujete!? CIA je platila!'

25.01.2022 u 12:36

Bionic
Reading

Prilikom obraćanja medijima nakon obilaska tvrtke Kraš predsjednik Zoran Milanović komentirao je i svoj odlazak na skijanje tijekom vikenda u Kranjsku Goru, kada je posjetio i talijanski Tarvisio

Podsjetimo, tportal je prvi izvijestio da je Milanović viđen na skijanju u Italiji.

U službenom upitu, poslanom na adresu glasnogovornika Ureda predsjednika, tražili smo tada potvrdu informacije, ali i pitali, ako je informacija točna, koliko je već dugo ondje i dokad ostaje. Jednako tako, zanimalo nas je kojim je prijevoznim sredstvom išao i tko je podmirio troškove puta i smještaja, ako ih je bilo.

Predsjednikov glasnogovornik Nikola Jelić poslao je zanimljiv odgovor.

'Predsjednik Milanović nije na odmoru, u Zagrebu je. Predsjednik Republike inače nikada nije na odmoru, bio u Zagrebu ili ne, jer uvijek obavlja svoju dužnost. Jutros je na nekoliko sati otputovao u Kranjsku Goru i usput posjetio Tarvisio kako bi tamo provjerio uvjete za moguću prijavu svoga prebivališta, a kako bi potom mogao zatražiti državnu rezidenciju za stanovanje u Zagrebu. Budući da je državni dužnosnik, predsjednik Republike ima ista prava kao i svi drugi, kao što to tvrdi predsjednik Vlade. Predsjednik Milanović vratio se danas u Zagreb nakon što je provjerio uvjete za moguću prijavu prebivališta u Kranjskoj Gori', poručio je Jelić.

  • +45
Zoran Milanović u posjetu Krašu Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Njegov šef je danas u svom stilu komentirao taj skijaški izlet.

'Kad me se pita tko je platio moj odlazak u Italiju, kakav odgovor očekujete? CIA je platila. U odgovoru je bio i bonus, ekskluziva o Frki Petešiću. Jesam li bio tamo? Jesam. Gdje sam bio u trenutku pisanja priopćenja? U Zagrebu. Uvijek ja plaćam, a što sam još platio? Pitanje nije bilo tko je platio ski pass, nego tko je platio troškove', rekao je Milanović.

'Moj dolazak ovdje ide na teret poreznih obveznika i to košta svaki dan. Koliko je točno koštao put od 200 i nešto kilometara, pitajte upravu. Predsjednik je 24 sata u kavezu, ako se hoću maknuti od svoje kuće, ja sam pod pratnjom, koliko to košta, pitajte Božinovića, pitajte i Plenkovića. Pratnja je uvijek sa mnom, neki spavaju na ljetovanju u privatnoj kući, neki moraju biti smješteni', izjavio je predsjednik.