vremenska prognoza

Upaljen meteoalarm: Nakon ljetnih temperatura - stiže promjena, evo koliko će trajati

09.04.2024 u 07:44

Bionic
Reading

Pretežno sunčano i toplo, u zapadnim krajevima prema kraju dana više oblaka, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za utorak. Već od srijede stiže promjena, koja se, doduše, neće dugo zadržati

U utorak će puhati slab i umjeren jugozapadni i južni vjetar, na Jadranu većinom umjereno jugo.

Najviša dnevna temperatura od 25 do 30, duž obale i na otocima te u gorskoj Hrvatskoj između 21 i 26 Celzijevih stupnjeva.

Već u srijedu dolazi promjena vremena. Bit će djelomice sunčano, a u unutrašnjosti osjetno svježije. Uz promjenljivu naoblaku malo kiše moguće je uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu, osobito na otvorenom moru. Zapuhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u višim predjelima s olujnim udarima. U Dalmaciji umjereno do jako jugo u slabljenju, a na sjevernom Jadranu će zapuhati umjerena i jaka bura s olujnim udarima pod Velebitom. Najniža jutarnja temperatura od 9 do 14, na Jadranu od 12 do 17 °C. Najviša dnevna od 20 do 25 °C.

Za sutra je upaljen i crveni meteoalarm za Velebitski kanal gdje se očekuje pojačana i jaka, mjestimice vrlo jaka, prema večeri moguća i olujna bura. Najjači udari vjetra 35-65 čvorova (65-120 km/h).

U četvrtak i petak djelomice sunčano, pa i sunčanije, a vraćaju se i temperature iznad 25 stupnjeva.