ŠEF ZA SIGURNOST U HOLDINGU

Joško Morić smijenjen, dvije pljačke u pola godine kap su koja je prelila čašu?

26.06.2017 u 17:06

Bionic
Reading

Joško Morić, direktor osiguranja u Zagrebačkom holdingu, prema informacijama tportala, smijenjen je sa svoje dužnosti. Razlog tome su dvije pljačke u Centru za korisnike Zagrebačkog holdinga u samo šest mjeseci

Iako Morić za tportal kaže da ne zna ništa o tome da je smijenjen i kako je trenutno na godišnjem odmoru, a glasnogovornica Holdinga Senka Knežević nije nam željela konkretno odgovoriti na pitanja, dobro upućeni izvor tportala tvrdi da je Morić s funkcije odletio prošle srijede.

No kako to obično biva u takvim tvrtkama, Morić sigurno neće ostati bez posla. Smijenjeni kadrovi s vrha obično budu 'kažnjeni' nekom funkcijom u zavjetrini s istom plaćom kao i dok su bili na prethodnoj poziciji. Moguće je da će biti razmješten na savjetničko mjesto u Direkciji Holdinga, a ima i uvjete za mirovinu.

Službeni odgovor Holdinga i glasnogovornice Knežević je slijedeći: 'Zagrebački holding  trenutačno je u postupku reorganizacije radnih mjesta u cilju smanjivanja troškova i poboljšanja poslovnih procesa. S tim u svezi, donesen je novi plan organizacije ZGH na temelju detaljne analize i sagledavanja potreba i procesa... Nova organizacija ima za posljedicu promjene radno-pravnog statusa niza djelatnika te pri tome nema potrebe bilo koga isticati'.

A Morićevo ime se istaknulo kada je prije više od pola godine kada je usred bijela dana opljačkan Centar za korisnike ZGH  u Vukovarskoj ulici. Razbojnici su blagajnu olakšali za 800 tisuća kuna.

  • +5
Pljačka u Zg holdingu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Od tada na toj lokaciji nije poradio na sigurnosnim mjerama te se gotovo isti scenarij odvio i prošlog mjeseca. Ovog puta plijen je bio manji, između 150 i 200 tisuća kuna. Kako je tportal pisao, nakon prve pljačke postavljena je kamera, koja nije radila.

'Ma to je smiješno i žalosno. Sve što se napravilo u odnosu na posljednju pljačku to je da se postavila kamera koja ne radi i naljepnica da je objekt pod videonadzorom. Izgovori da ZGH nije novčarska institucija pa su postojeće mjere ispunile zakonom propisane uvjete su smiješne jer kroz Centar dnevno prolaze stotine korisnika koji očekuju da se osjećaju sigurno. Bojim se da ovo ne pruža nikakvu sigurnost jer iako, srećom, nitko nije nastradao, nikad ne znate što se može dogoditi', kazao je za tportal dobro upućeni izvor iz Holdinga, dodavši da je policija došla u rekordnom roku, ali da su razbojnici očito bilo dobro upućeni u sve.

Morić je, podsjetimo, bio pomoćnik šestorici ministara MUP-a te vodio osiguranje dolaska Pape i niza stranih dužnosnika u Zagreb, a u ZGH je stigao 2008. godine.