SOA ALARMIRALA KOLEGE

Izvanredna sjednica u Zrakoplovno-tehničkom centru zbog posjeta ruskih predstavnika

12.10.2022 u 10:41

Bionic
Reading

Zbog sastanka predstavnika Zrakoplovno-tehničkog centra (ZTC) s predstavnicima ruske tvrtke Aero Technik Service (ATS), i to nakon što je Europska unija uvela sankcije Rusiji zbog agresije na Ukrajinu, u srijedu se u Zagrebu izvanredno sastao Nadzorni odbor (NO) ZTC-a

Član NO-a Branko Borković uoči sastanka novinarima je rekao da ne zna pojedinosti o boravku ruskih predstavnika u Velikoj Gorici, ali očekuje da će ih dobiti na sastanku NO-a. Naglasio je kako on već duže vrijeme traži ostavku Uprave ZTC-a.

ZTC je tvrtka u državnom vlasništvu, koja je nedavno izazvala pozornost javnosti zbog lošeg remonta protupožarnih aviona, pri čemu je Uprava isplatila novčane nagrade radnicima za uspješno odrađen posao, a nagrade su, kako je objavio "Jutarnji list", dobili i radnici koji su u to vrijeme bili na lažnim bolovanjima i radili u inozemstvu.

Ruski ATS proizvodi dijelove za helikoptere MI-8 koje koristi Hrvatska vojska, a prema pisanju "Jutarnjeg lista" dolazak dvojice njihovih predstavnika u sjedište ZTC-a u Velikoj Gorici nije promaknuo djelatnicima Sigurnosno obavještajne agencije (SOA).

SOA je potom alarmirala kolege iz Vojno obavještajne sigurnosne agencije (VSOA) te je o svemu obaviještena i Uprava CERP-a, koji je vlasnik ZTC-a.