JOSIPOVIĆ IZ BIH

'Ispadi koji su se dogodili su opasni primitivizam'

20.03.2013 u 17:02

Bionic
Reading

Predsjednik Ivo Josipović je iz Bosne i Hercegovine komentirao ispade izvršenog predsjednika Dinama Zdravka Mamića i saborske zastupnice HSP-AS Ruže Tomašić kao i napad na bogoslove u Kistanjama rekavši da su ti ispadi jedan opasni primitivizam, kazao je u ekskluzivnom intervjuu za agenciju Anadolija (AA) predsjednik Hrvatske Ivo Josipović

Predsjednik Josipović nalazi se u dvodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini, a sa urednikom agencije Anadolija razgovarao je u Kraljevoj Sutjesci.

'Hrvatska se temelji na europskim vrijednostima koje pretpostavljaju suživot, koje pretpostavljaju jednakost svih građana pred zakonom, u društvenom životu, koji pretpostavlja poštivanje prava manjina. Svako etiketiranje, vrijeđanje, ugrožavanje ljudi temeljem diskriminacije po vjerskoj, nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti, je, zapravo, protivno ustavnim načelima Republike Hrvatske. Upravo zato, mislim da je bilo potpuno jasno i iz reakcija koje smo čuli, da je cijela politička scena jednoglasno osudila ispade koji su se dogodili', kazao je Josipović za agenciju Anadolija.

Nadalje, predsjednik Josipović je dodao da 'ispade koji su se dogodili smatra štetnim i nedobrodošlima'.

'Ja sam siguran da to nije ni približno raspoloženje nekog značajnijeg dijela hrvatske javnosti. Takve pojave treba odmah u početku staviti na njihovo mjesto i prokazati kao nešto štetno, nešto što nije dio civilizacije kojoj pripadamo', kazao je Josipović za agenciju Anadolija.