više od stotinu mrtvih

Iran: Odgovor na teroristički napad u Kermanu bit će brz i destruktivan

03.01.2024 u 17:06

Bionic
Reading

Iranski ministar unutarnjih poslova Ahmad Vahidi najavio je da će sigurnosne i vojne snage njegove zemlje imati brz i čvrst odgovor na terorističke napade u kojima je ubijeno više od 100 ljudi u jugoistočnom gradu Kermanu, javlja iranska novinska agencija Irna

'Nakon ovog terorističkog čina uslijedit će čvrst i destruktivan odgovor sigurnosnih i vojnih snaga u najkraćem mogućem roku', rekao je u srijedu Ahmad Vahidi.

Razlažući pojedinosti današnjeg napada na okupljene na komemoraciji na Groblju mučenika u Kermanu, Vahidi je rekao da je većinu smrtnih slučajeva uzrokovala druga eksplozija koja se dogodila 20 minuta nakon što je prva bomba eksplodirala među okupljenima.

Kazao je da je pokrenuta istraga kako bi se utvrdilo tko stoji iza napada i što ih je uzrokovalo, dodavši da će više informacija biti objavljeno u javnosti čim budu poznati prvi rezultati.

Prema posljednjim informacijama, poginule su najmanje 103 osobe, a 141 je ozlijeđeno. Eksplozije su se dogodile na komemoraciji za generala Kasima Sulejmanija, iranskog zapovjednika ubijenog 3. siječnja 2020. u napadu američke bespilotne letjelice na iračku prijestolnicu Bagdad.

  • +5
Eksplozije u Iranu Izvor: Profimedia / Autor: STRINGER / AFP / Profimedia

Sulejmani, koji je porijeklom iz iranske pokrajine Kerman, pokopan je na Groblju mučenika u glavnom gradu provincije.