ZBOG NASILNOG PONAŠANJA

IDS traži ostavku višnjanskog načelnika

17.10.2010 u 16:32

Bionic
Reading

IDS će predložiti Skupštini Istarske županije, kao najvišem predstavničkom tijelu, da se na sljedećoj sjednici donese Povelja o nenasilju koju bi potpisali svi načelnici i gradonačelnici istarskih općina i gradova, župan te njihovi zamjenici i vijećnici, najavljeno je danas u Puli

'Namjera je da tim činom zajedno iskažemo nultu stopu tolerancije prema nasilju', pojašnjava glavni tajnik IDS-a Tedi Chiavalon. Povod neobičnoj inicijativi o 'konsenzusu o nenasilju' u redovima istarskih političara, nedavni je incident u Višnjanu.

'Zgroženi smo činjenicom da u Istri, najtolerantnijoj hrvatskoj županiji, u jednom mirnom Višnjanu načelnik Općine, u razmaku od samo nekoliko mjeseci dvaput nasrće na osobe treće životne dobi. Neki su politolozi upozoravali da ćemo prilikom neposrednog izbora u nekim mjestima dobiti lokalne šerife, očito se to dogodilo u Višnjanu, gdje se načelnik fizički obračunava s građanima', podsjetio je na nemili događaj tajnik IDS-a Chiavalon, koji je ujedno pozvao višnjanskog načelnika na neopozivu ostavku.

'Cuccurinova tvrdnja da je Mattich branio javno dobro je, usuđujem se reći, gotovo sramnija od samog čina fizičkog obračunavanja načelnika. Gospodin Cuccurin jako dobro zna da se javno dobro ne brani palicom i silom, a u konkretnom slučaju nije napadnuto javno dobro, već je napadnut 78-godišnji gospodin', poručila je šefu Ladonje dopredsjednica IDS-a Nevija Poropat.