OD UREDSKOG PAPIRA DO TRAČNICA

HŽ na novom portalu objavljuje javne nabave

02.12.2009 u 08:44

Bionic
Reading

Kako bi sprala ljagu s imena, ali i izbjegla buduće moguće malverzacije, HŽ Infrastruktura, društvo iz sastava HŽ Holdinga, postupke javne nabave stavila je na internet i javnosti omogućila uvid u trošenje 650 milijuna kuna, koliki je iznos godišnje javne nabave HŽ-a

HŽ Infrastruktura prvo je društvo iz sastava HŽ Holdinga koje je pokrenulo vlastiti portal javne nabave. 'Cijeli postupak javne nabave sada je svima dostupan, pa mogu pratiti svaki korak u postupku i davati primjedbe', rekao je Ivan Matasić, član Uprave HŽ Infrastrukture.

Na portalu su zasad dostupni samo podaci za javne nabave čija vrijednost prelazi 70.000 kuna, a od 1. veljače 2010. objavljivat će se i podaci za nabave manje od tog iznosa. Ukupna vrijednost javnih nabava u HŽ-u godišnje doseže 650 milijuna kuna, od čega na HŽ Infrastrukturu otpada oko 300 milijuna kuna, kaže za Jutarnji.hr Zoran Popovac, predsjednik Uprave HŽ-a. Postupcima je pokrivena nabava od uredskog papira do tračnica.

Ukupna vrijednost javne nabave u Hrvatskoj prošle je godine iznosila 35,5 milijardi kuna, od čega na one manje od 70.000 kuna otpada oko tri milijarde kuna.