Beljak oštro:

'Mi brinemo za hrvatsko selo, a ne 'notorni Domovinsko-imovinski pokret'

25.11.2023 u 20:04

Bionic
Reading

Iz Hrvatske seljačke stranke (HSS) poručili su u subotu da su 'jedina stranka koja je brinula i brinut će za hrvatsko selo' i da su njezini članovi na cestama s traktorima i bore se protiv nepravde koju im, kako tvrde, rade premijer Plenković, ministrica poljoprivrede Vučković i HDZ.

U priopćenju kojeg je potpisao predsjednik HSS-a Krešo Beljak, ističe se da neki deklarativno podržavaju prosvjede, kao osobe koje nemaju veze ni sa selom ni s poljoprivredom.

Dodao je kako "ne može notorni 'Domovinsko-imovinski pokret' biti na čelu prosvjeda.

Kaže da je to imovinsko politička opcija koja je proizišla iz HDZ-a i jedva čekaju da im se nakon izbora ponovno pridruže kao koalicijski partneri.

"Mostu i Grmoji svaka čast, ali i njihova politika je desna i poznato je da desne politike nikad nisu marile za malog čovjeka, već samo za velike i za sve one koji 'gule' hrvatsko selo desetljećima. Ne može nam vođa biti niti naš bivši član, izvjesni Tomislav Pokrovac", poručuju iz HSS-a.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Tvrde kako je jedino HSS uvijek zastupao interese hrvatskih seljaka.

Poljoprivrednici uzgajivači svinja, nezadovoljni mjerama države u suzbijanju afričke svinjske kuge u subotu su prosvjedovali već treći dan, blokirajući neke prometnice. U Vukovarsko- srijemskoj županiji prosvjednici su traktorima blokirali državnu cestu D55 iza Županje prema graničnom prijelazu Županja-Orašje, a nalaze se i u Ilači prema graničnom prijelazu Tovarnik-Šid.