incident na braču

Hotelski kompleks ispraznio bazen u uvalu u Supetru

21.01.2022 u 09:32

Bionic
Reading

Zbog ispuštanja ustajale vode iz bazena u uvalu iz hotela Bračka perla reagirali su komunalni redari iz Supetra i predstavnik Lučke kapetanije. Na potencijalni ekološki incident hotela Juroslava Buljubašića upozorili su zabrinuti građani okupljeni u udruzi 'Za naš Supetar'

Srećom, kako su nam rekli u Županiji, ne radi se o ispuštanju fekalija niti je, tvrde, došlo do onečišćenja, a prema informacijama s terena, takvo što se više neće ponoviti. Bazenska voda se, inače, preko kanalizacije treba ispustiti daleko u more, a ne u pitomu valu, piše Dalmatinski portal.

'Na naš zahtjev, o nadležnom postupanju nas je obavijestio komunalni redar. U očitovanju je komunalni redar naveo kako na licu mjesta nije zatekao nikoga, ali mu je predstavnik Lučke kapetanije, Ispostave Supetar, koji je također bio prisutan na terenu, rekao da je on vidio cijev kojom se praznio njihov bazen te je obavio razgovor s djelatnikom navedenog kompleksa koji je upozoren o prestanku takvih radnji', navode u Županiji.

Tijekom očevida komunalnog redarstva nije utvrđeno zagađenje okoliša, ističu, napravljen je foto zapis zatečenog stanja.

'Uzrok smeđe boje mora najvjerojatnije leži u činjenici da se radi o uvali s pješčanim dnom i većim površinama dna prekrivenim biljkom posidonijom koja tijekom nevremena završava kao naplavina u dnu uvale. Točno ispod objekta kojeg od vale dijeli samo makadamski put', smatraju u Županiji.

Iz Uprave koja upravlja hotelskim kompleksom navode kako će 'obratiti dodatnu pozornost kako bi se spriječilo ponavljanje ovakvih činjenja'.

Mještani nam kažu da se ispuštanje vode dogodilo dva puta u kraćem vremenskom razdoblju. Ne žele špekulirati o razlozima, ali će biti 'nadzor' kako se takve stvari sigurno više ne bi ponavljale.