akcija spašavanja

Helikopterom pretražili 'svaki pedalj' oko Kistanja; još uvijek se traga za nestalom ženskom osobom

31.12.2019 u 15:47

Bionic
Reading

Helikopter MORH-a uključio se u potragu za nestalom ženskom osobom na području Đevrski kod Kistanja u Šibensko-kninskoj županiji. U zajedničkoj akciji spašavanja sudjeluju i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS). Nestala osoba još nije pronađena

Letačka posada 395. eskadrile transportnih helikoptera 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) sudjelovala je u utorak u akciji potrage za nestalom ženskom osobom na području Đevrski kod Kistanja u Šibensko-kninskoj županiji, priopćeno je iz MORH-a.

U zajedničkoj akciji spašavanja sudjelovali su i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), a nestala osoba još nije pronađena.

Letačku posadu koja je sudjelovala u potrazi činili su kapetan pukovnik Stjepan Stepić, kopilot bojnik Stjepan Jović te tehničari letači satnik Neven Korica i stožerni narednik Dalibor Filipović.

'Dali smo sve od sebe, praktički smo pretražili svaki pedalj dodijeljenog područja potrage, no osobu nismo pronašli. Na terenu je ostalo dosta zemaljskih tražitelja, a naša posada ostaje i dalje u dežurstvu spremna reagirati na svaki poziv', rekao je pukovnik Stepić kako su pretraživali šire područje sjeverno od mjesta Đevrske.

Ovo je 22. akcija potrage i spašavanja u ovoj godini u kojoj su sudjelvale letačke posade 395. eskadrile transportnih helikoptera.