NEUČINKOVITOST PO WEF-U

HDZ nastavlja rešetati SDP: Propalo obećanje br. 8

29.10.2015 u 15:12

Bionic
Reading

U posljednjem nastavku 'Odbrojavanja top 10 neispunjenih obećanja' HDZ donosi tzv. SDP-ovo propalo obećanje broj 8: 'U kratkom roku gospodarska politika će se usmjeriti prema stvaranju povoljnijih uvjeta za rast investicija i povećanje konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva'. Istina je, tvrdi HDZ, da je prema izvješću Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) o globalnoj konkurentnosti - u kojem su obuhvaćene 144 zemlje svijeta - Milanovićeva vlada proglašena 6. najneučinkovitijom vladom na svijetu, a ujedno i 2. najneučinkovitijom u Europi

U današnjem priopćenju 'Broj 8', koje potpisuje glasnogovornik HDZ-a Ivan Jabuka, navodi se kako 'premijer na odlasku govori da Hrvatska raste', dok 'sve što je trebalo rasti - pada, a sve što je trebalo padati - raste'.

'Nezaposlenost raste, broj mladih iseljenih raste, kao i broj izgubljenih radnih mjesta. Imali smo četiri godine SDP-ovih obećanja i četiri godine SDP-ovog neuspjeha. Našu zemlju vodila je Milanovićeva vlada koja je proglašena 6. najneučinkovitijom na svijetu, a ujedno i 2. najneučinkovitijom u Europi! A da se provede istraživanje za najneučinkovitijeg premijera na svijetu, Milanović bi uvjerljivo zauzeo prvo mjesto', uvjereni su u HDZ-u.

'Potrebna nam je promjena. Milanovićeva politika bacila je našu zemlju u gospodarski i socijalni ponor. Ništa se neće promijeniti bez prave promjene vodstva. Izaberimo promjenu koju Hrvatska treba i zaslužuje!', poručuju HDZ-ovci.

Podsjetimo, HDZ je u prethodna dva dana kritički raščlanio SDP-ova obećanja o investicijama i smanjenju stope zaposlenosti, odnosno povećanju stope zaposlenosti.