promjena naziva ulice

Hasanbegović poručio da Masaryk može u Prag i Beograd, ali ne i u Zagreb

05.09.2017 u 19:56

Bionic
Reading

'Masaryk kao veliki češki državnik treba imati ulicu u Pragu, treba imati ulicu u Beogradu kao pristaša srpsko-jugoslavenskih struja, no to ne znači da takvu ulicu treba imati u Zagrebu', smatra Zlatko Hasanbegović

Zastupnik u Gradskoj skupštini Zlatko Hasanbegović (Neovisni za Hrvatsku) na čiju je inicijativu promijenjeno ime Trga maršala Tita, u utorak je gostovao u emisiji RTL Danas.

Odgovarajući na pitanje hoće li se promijeniti i ime Masarykove ulice, rekao je: 'Žao mi je što mi je dio medija pripisao izjavu koju nikada nisam dao. Nikada nisam spominjao konkretna imena. Na upit sam odgovorio da ukoliko stigne takav zahtjev, treba raspravljati o tome. Kao i o bilo kojem drugom prijedlogu. Jer svaki prijedlog mora doći na raspravu'.

  • +5
Zlatko Hasanbegović Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Dodao je kako on nije 'prava adresa' za takvu inicijativu: 'Prava adresa za pitanje Masarykove ulice je HDZ. Naime, 1999. godine na prijedlog akademika Ranka Marinkovića i tadašnjeg kluba HDZ-a pokrenuta je inicijativa za promjenu te ulice. Poslovnička je obveza taj prijedlog staviti u raspravi i treba pitati današnje zastupnike HDZ-a stoje li ili ne stoje iza tog zahtjeva'.

Mislite li da taj zahtjev treba doći na red?

'I kao povjesničar i kao političar imam jasan stav o tome, no skupštinski odbor nije instrument provedbe osobne politike, postoje jasne procedure', rekao je Zlatko Hasanbegović za RTL Danas.