promet

HAK: Srna na autocesti A5 između čvorova Sredanci i Đakovo

13.04.2024 u 08:36

Bionic
Reading

Životinja (srna) je uočena na autocesti A5 između čvorova Sredanci i Đakovo u smjeru Belog Manastira, vozi se po dvije prometne trake uz ograničenje brzine od 60 kilometara na sat pa iz Hrvatskog auto-kluba mole korisnike za oprez.

Zbog prometne nesreće na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvora Popovec i naplate Sveta Helena u smjeru Goričana vozi se uz ograničenje brzine.

Vremenski su uvjeti povoljni za vožnju. Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog radova zatvorena je autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera. Obilazak je državnom cestom DC1.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvoren je izlazni krak čvora Orehovica iz smjera Zagreba u smjeru Trsata i centra Rijeke. Obilazak s autoceste A6 je preko čvora Čavle, a s autoceste A7 preko čvora Rijeka istok.

Povodom biciklističke utrke UCI Istria Gran Fondo u subotu, 13. travnja, vozit će se uz privremenu regulaciju i povremeno zatvaranje pojedinih cesta u Istri.

Promet na dionicama javnih cesta kojima utrka prolazi bit će prekinut u trenutku prolaska natjecatelja te će ovisno o dionici trase, zatvaranje prometa trajati otprilike 30 minuta. Zatvaranje do najviše 2 sata planira se na trasi Livade–Šterna i Šterna–Umag. Zatvoreno će biti i mjesto starta i cilja u Stella Marisu, u subotu od 7:30 do 13:30 sati, a promet u oba smjera na toj lokaciji će se odvijati obilazno u neposrednoj blizini Stella Marisa.

Na graničnom prijelazu Tovarnik- Šid teretna vozila na ulaz čekaju četiri sata, na izlaz jedan sat.

U pomorskom prometu stanje je redovno.