PUTEVIMA MARKA LIVAJE

Hajduk tvrd u pregovorima s Roguljićem

24.10.2012 u 09:59

Bionic
Reading

Kadetska reprezentacija Hrvatske u prvi plan je izbacila Dinamovog i Hajdukovog bisera Alena Halilovića i Josipa Bašića, no izbornik Ivan Gudelj upozoravao je kako pod svojim ravnanjem ima još jednog vrlo interesantnog igrača Antu Roguljića

Roguljić je jedinstven slučaj jer se u reprezentaciju probio iz škole nogometa splitskog Adriatica, a na njega je oko bacio i milanski Inter na čije kampove i pripreme redovito odlazi.

Roguljić bi rado do punoljetnosti (rođen je 11. ožujka 1996.) ostao u Hrvatskoj, završio školu i ispekao nogometni zanat prije nego li ode u inozemstvo. Obzirom da je iz Splita i da je Hajdukovac, Poljud se čini kao prirodna destinacija, no Hajduk baš i nije imao razumijevanja za Roguljićeve želje.

Već nekoliko puta su pregovarali, posljednji put početkom ovog tjedna, no do sada su pregovori uvijek propadali jer je Hajduk tražio da Roguljić bezuvjetno bude njihov igrač i da Hajduk, baš kao što je slučaj s igračima poniklim u njegovom pogonu, uzme kompletan iznos budućeg inozemnog transfera.

Roguljiću i njegovim zastupnicima takav aranžman ne odgovara i željeli bi 'pravedniju' raspodjelu budućeg kolača. Istu školu nogometa, koju vodi Franko Bogdan, prošao je i Marko Livaja, koji je nezadovoljan statusom u Hajduku otišao u Italiju, a Hajduk je za njega inkasirao minimalnu odštetu propisanu pravilnikom Uefe. Ostatak je dobio Adriatic, te tako pokazao Hajduku u kojem bi smjeru trebali ići buduće runde pregovora oko usluga talentiranog ljevaka Roguljića.

Gol Roguljića mladim Crnogorcima