čak 3 posto

Grupno testiranje u Calzedonia Varaždin, pozitivno 55 radnika

17.12.2020 u 19:39

Bionic
Reading

Nakon brzog testiranja zaposlenika Grupe Calzedonia u Varaždinu, kojem je dobrovoljno pristupilo 1747 zaposlenika, utvrđeno je da je pozitivno na koronavirus 55 zaposlenika, odnosno 3,1 posto, priopćili su u četvrtak iz Grupe Calzedonia.

U priopćenju su ustvrdili da su čelnici Grada Varaždina i gradski Stožer Civilne zaštite uputili putem medija neargumentirane optužbe da su tvornice Grupe Calzedonia u Varaždinskoj županiji izvor zaraze SARS-Cov-2 virusom s incidencijom od 25 do 40 posto.

„Bez ikakvih dokaza, brojki, analiza, a na osnovu anonimnih prijava nikad predočenih javnosti, čelnici Grada Varaždina teškim su optužbama za kažnjivo djelo širenja zaraze stigmatizirali naše tvrtke, a samim time i zaposlenike koji su zajedno sa svojim obiteljima zbog toga doživljavali neugodnosti u sredinama u kojima žive”, ističe se u priopćenju.

Iz Grupe nadalje tvrde da niti jedna njihova tvrtka nikad nije bila kontaktirana, odnosno da im nikad nije upućen nikakav upit o epidemiološkom stanju u njihovim tvornicama te da nitko iz Grada Varaždina nije ponudio testiranje niti jednoj njihovoj tvrtki, pa tako niti tvrtki COMPROM PLUS d.o.o. koja posluje na području grada Varaždina.

U priopćenju Grupe Calzedonia navodi se kako je "takav pristup ozbiljnim investitorima, a pogotovo stranim, jasna poruka da nisu dobrodošli u grad Varaždin”.