VANDALI UNIŠTILI SPOMENIK

Grafitom na požeškog gradonačelnika Ronka

03.08.2010 u 20:19

Bionic
Reading

'Ronka treba ubiti' grafit je koji je noćas na spomen-obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Požege na Trgu 123. brigade ispisao nepoznati počinitelj grafit

Dojavu o tomu policija je dobila od jednog građanina oko 2,30 sati te je na tome mjestu obavljen očevid.

Po riječima glasnogovornice požeško-slavonske policije Ivane Radić, nepoznati je počinitelj između ponoći i dva sata poslije ponoći crnim markerom napisao neprimjeren sadržaj, među ostalim, i 'Ronka treba ubiti'.

Gradonačelnik Požege Zdravko Ronko, na kojega se odnosi grafit, izjavio je da je izgred 'organiziran i naručen'. 'Mogu reći da mi ovo noćas sliči na naručen i organiziran čin protiv gradske uprave uoči zasjedanja Županijske skupštine na kojoj će biti razmatrana problematika željezničkog prometa Čaglin-Našice i uoči obljetnice 'Oluje'.

'Zatražio sam odgovor od policije i on me nije zadovoljio. Stoga ću danas od državnog odvjetništva zatražiti da pronađu izvršitelja i naručioca oštećenja gradske imovine, odnosno spomenika hrvatskim braniteljima i onoga tko je spomenik grubo oskvrnuo', rekao je Ronko

Za nepoznatim se počiniteljem, kažu u policiji, i dalje traga.

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Požege i Požeško-slavonske županije s Krešimirom Pavelićem na čelu danas je također oštro osudila oskvrnuće spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima.

'Najoštrije osuđujemo svako oskvrnuće spomenika i poručujemo svima kako su hrvatski branitelji znali sačuvati Hrvatsku pa će znati sačuvati i dostojanstvo hrvatskih branitelja', rekao je Pavelić.