neobičan potez

Grad Vukovar za 10,3 milijuna kuna kupio derutni hotel 'Dunav'

14.02.2018 u 13:42

Bionic
Reading

Derutni objekt hotela 'Dunav' u središtu Vukovara kupio je Grad Vukovar za nešto više od 10,3 milijuna kuna od dosadašnjega vlasnika tvrtke 'Eurco' iz Vinkovaca, izvijestio je u srijedu na konferenciji za novinare vukovarski gradonačelnik Ivan Penava

Riječ je o derutnom osmokatnom objektu u središtu grada, na ušću rijeke Vuke u Dunav koji godinama nije u funkciji. Gradonačelnik Penava rekao je da je Grad Vukovar kupio taj objekt za deset milijuna i 360 tisuća kuna, te da je kupoprodajni ugovor između grada i 'Eurca' potpisan 23. siječnja ove godine.

'Svjesni smo da posao gradske uprave nije voditi gradske smještajne kapacitete, ali na ovaj hrabar i netipičan korak odlučili smo se jer smo svjedoci kako privatni investitori u posljednjih deset godina nisu pokazali nikakav interes za obnovu toga objekta', istaknuo je Penava. Dodao je kako je svjestan i velike odgovornosti za obnovu toga objekta koji se prostire na gotovo šest tisuća četvornih metara građevinske bruto površine.

  • +15
Vukovarski Vodotoranj Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović

Obnova hotela 'Dunav' kandidirat će se za financiranje iz europskih fondova kao projekt Društveno-obrazovnoga centra 'Dunav' koji bi, uz smještajne kapacitete, sadržavao i konferencijske dvorane, javne prostore, poslovne prostore i druge sadržaje.

Procjenjuje se da bi za realizaciju toga projekta trebalo 35 milijuna kuna, a projektna dokumentacija trebala bi biti gotova do kraja ove godine. Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava nada se da će se cijeli projekt realizirati do početka 2021.