VIP LOŽA

Grabar-Kitarović utakmicu pratila u društvu Šukera, Infantina i Medvjedeva, nosila je i dres

07.07.2018 u 20:42

Bionic
Reading

Utakmicu četvrtfinala svjetskog prvenstva između Rusije i Hrvatske iz VIP lože na olimpijskom stadionu Fišt u Sočiju zajedno su pratili predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Ruske Federacije Dmitrij Medvjedev, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker te predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino

'Ruski premijer Dmitrij Medvjedev upravo je požalio što je hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović pozvao da s njim gleda utakmicu u Sočiju', komentirao je na Twitteru američki novinar Robert Mackey scenu u kojoj predsjednica slavi pogodak Domagoja Vide u 101. minuti i rezultat 2-1 za Hrvatsku.

Grabar-Kitarović na četvrtfinalnu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva doputovala je službeno, a trošak putovanja za cijelo izaslanstvo iznosit će oko 40 tisuća kuna.

S Dmitrijem Medvjedovim družila se i prije utakmice, na bilateralnom sastanku na kojemu su, kako je prethodno danas najavila, glavne teme bile gospodarstvo i Agrokor.

Uoči susreta Hrvatske i Rusije u Sočiju predsjednica je reprezentativcima i izborniku poželjela sreću i rekla kako vjeruje u pobjedu.

'Neće mi biti lako suzdržavati se u onim emotivnim trenucima, a vjerujem da će ih biti puno', rekla je predsjednica koja je, za razliku od ove, utakmicu Hrvatske i Danske pratila među navijačima.

Predsjednica RH Grabar-Kitarović u loži sa Šukerom, Infantinom i Medvedevim Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Za Zorana Dalića rekla je da je 'posebna osoba'.

'Osim što je izvrstan selektor koji zna prepoznati tu tehničku vrijednost u svakom nogometašu on je i izvrstan psiholog koji podiže moral naše reprezentacije. Posebno mi se kod naše nacionalne vrste sviđa njihov timski duh i način na koji selektor s apsolutnim povjerenjemprilazi svakom igraču', rekla je predsjednica.

  • +14
Soči: Dalić i Šuker dočekali predsjednicu Grabar-Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL