obrat nakon obrata

Grabar Kitarović se opet predomislila, ipak odustaje od ureda

16.04.2020 u 21:37

Bionic
Reading

Priča o odustajanju Kolinde Grabar Kitarović od ureda bivše predsjednice doživjela je treću verziju u istom danu

Prvo je N1 objavio vijest, pozivajući se na izvor blizak bivšoj predsjednici, da Grabar Kitarović trajno odustaje od ureda na koji ima pravo po prestanku obnašanja dužnosti na Pantovčaku.

Izvor je za N1 ispričao da je do obrata kod Grabar Kitarović došlo zbog situacije oko pandemije koronavirusa, ali i potresa koji je bio pogodio Zagreb.

Vlada je Kolindi Grabar-Kitarović, na njen zahtjev, 20. veljače dodijelila ured u Visokoj, međutim nakon potresa ured u toj državnoj rezidenciji više statički nije siguran, niti je, kazao je sugovornik N1 televizije, Grabar-Kitarović i više uopće nije zainteresirana za ured.

Nakon toga je sama Grabar Kitarović za Večernji list demantirala tu informaciju poručivši da ne zna tko i zašto plasira takve priče. Istaknula je da u uvjetima epidemije o takvim stvarima uopće ne treba razgovarati.

U najnovijem preokretu u svega nekoliko sati Grabar Kitarović je priznala na N1 da ipak odustaje od ured jer ne želi državi raditi dodatne troškove u ovoj velikoj krizi. Otkrila je da nije još razgovarala s premijerom Plenkovićem, ali da mu namjerava reći da odustaje od ureda.

Tako ispada da je u kratkom vremenu Grabar Kitarović demantirala samu sebe.