OTKRILA DETALJE

Gotov očevid prometne nesreće na A1, oglasila se državna odvjetnica

06.01.2024 u 10:10

Bionic
Reading

Troje je poginulo, a 11 je ozlijeđeno u teškoj prometnoj nesreći koja se noćas u 1:40 dogodila na autocesti Karlovac – Rijeka, između tunela Sveti Marko i čvora Novigrad na Dobri.

Prema rezultatima očevida, prometnu nesreću uzrokovao je vozač mađarskog vozila, rekla je državna odvjetnica u Karlovcu Vera Magdić Bižanović za HTV.

U prometnoj nesreći smrtno su stradali 48-godišnji vozač osobnog automobila riječkih registarskih oznaka i 47-godišnja putnica u tom vozilu, te jedan putnik iz vozila mađarskih nacionalnih oznaka za sada neutvrđenog identiteta. Očevidom je utvrđeno da je u prometnoj nesreći 12 osoba tjelesno ozlijeđeno, naveli su iz DORH-a.

'Uslijed nepropisnog kretanja, kada se kretao autocestom iz pravca juga prema sjeveru, dakle prema Karlovcu, najprije je vozilom zahvatio metalnu ogradu uz desni rub kolnika te je izgubio kontrolu nad upravljačem vozila.

Potom je prešao središnji dio cijele autoceste i vozilom prešao na suprotnu kolničku traku, dakle pravac Zagreb-Split. Udario je prednjom stranom vozila u vozilo koje se propisno kretalo iz pravca Karlovca prema Splitu, vozilo hrvatskih registracijskih oznaka.

U prometnoj nesreći poginuli su vozač i putnik u vozilu hrvatskih registracijskih oznaka te jedna osoba iz mađarskog vozila. Ostalih 11 osoba iz mađarskog vozila prevezeno je u bolničke ustanove radi pružanja daljnje liječničke skrbi', kazala je Magdić Bižanović. O stanju ozlijeđenih više možete pročitati na poveznici.

  • +5
Teška prometna nesreća na autocesti Karlovac-Rijeka Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt

'Ovaj dio očevida je završen, a dalje se nastavljaju u suradnji sa službenicima PU karlovačke, radi utvrđivanja svih okolnosti nastanka prometne nesreće, posebno okolnosti utvrđivanja identiteta svih osoba koje su se nalazile u vozilu mađarskih registracijskih oznaka', dodala je.

Nije mogla potvrditi je li točno da je vozač u vozilu s mađarskim registracijskim oznakama prevozio migrante jer identitet svih osoba još nije utvrđen.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu naložilo je provođenje obdukcije smrtno stradalih osoba te su u tijeku izvidi radi utvrđivanja svih okolnosti ove prometne nesreće, kao i utvrđivanje identiteta svih sudionika prometne nesreće.