NEDJELJOM U 2

Goran Navojec: Ne volim se skidati pred kamerom. Neki se sa stidom nose lakše, a neki teže. Ja se nosim teže

02.01.2022 u 14:22

Bionic
Reading

Goran Navojec, glumac, gostujući u 'Nedjeljom u 2' na HRT-u kazao je da bi ovo što se događa u Saboru nadilazi kazalište i da bi to bilo teško premijeti u isto, a pogotovo odnos Plenkovića i Milanovića

Govoreći koga bi bilo lakše glumiti predsjednika Zorana Milanovića ili premijera Andreja Plenkovića kazao je da bi lakše bilo Milanovića.

'Na prvu loptu bilo bi lakše Milanovića jer ima upečatljivjih stvari dok bi kod Plenkovića trebalo naći neke stvari. Uvijek tražiš kad je netko tko je loš dobre stvari i obrnuto. Ne treba to potencirati ulogama, ali svakako treba pronaći', kazao je Navojec.

Upitan tko je bolji glumac od njih dvojice nije želio dati odgovor, ali je kazao da bi Plenković bio slojevitiji, kada bi se radila njegova uloga, a Milanović dramski transparentniji i jednostavniji za glumiti što ne znači da je jednostavniji čovjek.

Komentirao je situaciju s malo publike na domaćim filmovima.

'Mi imamo malo kina koji nisu frašize onih s kokicama i sokovima i onda se tamo borimo za gledanost sa superjunacima', kazao je Navojec dodavši da je 'Parada' Srđana Dragojevića bila uspješna i gledana jer je u jednoj rečenici imala ustašu, baliju, četnika i homoseksualca.

Na opasku da su srpski filmovi 'Južni vetar 2' i 'Toma' imali veliki odziv publike u hrvatskim kinima dok hrvatski filmovi nisu bili tako gledani kazao je da misli da se ti filmovi bave temama koje su našoj publici egzotičnije.

'Toma' je melodrama, to je nešto što smo mi imali s 'Dnevnikom velikog Perice', a što se tiče Južnog vetra to je krimi priča u kojoj ima droge, pucnjave...', mišljenja je Navojec.

Upitan predstavlja mu li jezik prepreku u inozemnoj karijeri kazao je da ukoliko ne vladaš stranim jezikom kao materinjim možeš imati problema jer je jezik 60-70 posto uloge.

Na pitanje ima li problema s pamćenjm teksta s obzirom da glumi paraleno na nekoliko mjesta.

'Ide mi relativno lako, ali prije svega treba naučiti tekst', kazao je Navojec.

Upitan pije li, s obzirom da je uvriježeno da glumci piju, citirao je slavnog češkog redatelja Jirija Menzela koji je na pitanje piju li glumci u Češkoj kazao 'dobri piju'.

Govoreći o egu i pere li ga kazao je da čim je u NU2 da ga pere iako ima i drugih razloga zbog kojeg glumci gostuju u emisijama.

'Ego je je glumčev najveći neprijatelj i dobro bi bilo da ga se može riješiti čim prije to bolje', istaknuo je Navojec i dodao da glumački ipak nije toliko opasan koliko autora cijeline odnosno redatelja ili producenata.

Dodao je da nikad nije napustio projekt zbog ega, ali da nije ni mogao zbog ugovornih obveza na projektu.

Istaknuo je da nije tip koji se ne voli svlačiti pred kamerom dok to u privatnom životu rado čini.

'Neki se stidom nose lakše neki teže. Ja se nosim teže', pojasnio je.

Zaključno je kazao da često plače, a da su okidač za to najčešće crtići, glazba ili nešto lijepo.

  • +3
Goran Navojec Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut/PIXSELL