nikad o njoj ne priča

Goran Navojec o ljubavi: 'S Marijom mi ne treba nikakav instrument, osim mog srca'

20.12.2021 u 11:12

Bionic
Reading

Osim po glumačkim ulogama, poznat je i kao miljenik publike. Ove godine bolježi tri premijere - filmove 'Nebesa' i 'Deset u pola' te seriju 'Mrkomir' koja se nedavno počela prikazivati na HTV-u. Otkrio je kako mu je bilo raditi u stranim produkcijama i s glumačkim zvijezdama, a progovorio je i na temu privatnog života što inače ne rado čini

'Posao je svagdje isti, tvoje je donijeti emociju i kreaciju, biti prisutan u kadru u danom trenutku. Film je jako okrutan, snimaš samo tu i sad. I više se ta scena ne ponavlja. Tu je kazalište u prednosti jer u njemu se stalno ponovno oživljavaju kreacije i postoji prilika za korekciju', ispričao je Goran Navojec za Story na temu snimanja u skupim inozemnim produkcijama.

Među ostalim je imao priliku raditi s Brunom Ganzom, Stellanom Skarsgårdom i Benicijem Del Torom.

'Što su spomenuti kolege slavniji i talentiraniji, pokazali su se jednostavnijim i pristupačnijim ljudima. Nema razlike u opisu radnog mjesta, ali u honorarima ima. Nisu prisiljeni ići iz projekta u projekt, od jednog filma ili serije mogu živjeti nekoliko godina, što mi ne možemo zamisliti. Osim toga, imaju i neke tantijeme, za razliku od nas. Sad se možemo prisjetiti samo nekih mojih kolega koji su nas, nažalost, napustili, a priuštili su nam mnogo sreće i veselja poput legendi Špire Guberine, Ive Gregurevića, Vere Zime, Mustafe Nadarevića, Ivice Vidovića, Borisa Dvornika. Zacijelo bi u poznim godinama imali dostojniju financijsku situaciju da imamo uređen sustav koji isplaćuje naknade za izvođačka i srodna prava, kao što je slučaj s glazbenicima', kaže.

  • +3
Goran Navojec Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut/PIXSELL

Poznato je kako je Navojec osnivač BOK festivala te da je školovani saksofonist koji je svirao u nekoliko bendova. Na pitanje svira li ljubavne pjesme svojoj partnerici, nagrađivanoj glumici i profesorici na Akademiji dramske umjetnosti Mariji Škaričić, poručio je: 'Za Mariju mi ne treba nikakav instrument, osim mog srca'.