žig zvjeri

Fra Radoš: Svi koji podržavaju Istanbulsku konvenciju neprijatelji su Krista

11.04.2018 u 22:31

Bionic
Reading

Fra Bože Radoš iz župe u Čapljini objavio je na svom Facebook profilu video u kojem je izjavio da je 'Istanbulska konvencija žig zvijeri'

Radoš se, između ostalog, poziva na knjigu Otkrivenja u Svetom pismu gdje se navodi da je 'broj zvijeri 666' te podsjeća vjernika da je šesta božja zapovijed 'ne sagriješi bludno', a to je u njegovoj interpretaciji prva šestica.

Drugom naziva homoseksualnost i lezbijstvo, a trećom pedofiliju te se sve tri, prema njemu, nalaze u Istanbulskoj konvenciji.

Radoš tako sve građane koji podržavaju ratifikaciju Istanbulske konvencije proglašava neprijateljima Krista, a svi koji će se sutra naći na splitskoj rivi su 'Kristovi vojnici'.

Za četvrtak je, podsjetimo, u Splitu zakazan prosvjed građanske inicijative 'Hrvatska protiv Istanbulske konvencije' koji će se prema najava organizatora pretvoriti u 'stav građana protiv politike aktualne vlade' te su poručili saborskim zastupnicima HDZ-a da se Istanbulskom konvencijom želi provoditi politika koja je 'suprotna programskim načelima HDZ-a'.

'Ovaj prosvjed na Rivi prerastao je stav protiv ratifikaciji Istanbulske konvencije jer se on sada pretvorio u jasan i glasan stav građana protiv politike aktualne vlade", rekla je članica ove građanske inicijative i prosvjetna djelatnica Sanja Bilač na konferenciji za novinare na Rivi na mjestu gdje će se u četvrtak održati prosvjed.