prilaz gjure deželića

[FOTO/VIDEO] Evo i prvih prometnih gužvi nakon otvaranja nove biciklističke staze u centru Zagreba

05.09.2022 u 12:39

Bionic
Reading

Nekoliko dana nakon otvaranja nove biciklističke prometnice u centru Zagreba te ukidanja jedne od prometnih traka za automobile zabilježene su i prve prometne gužve

Prilaz Gjure Deželića sada umjesto tri prometne trake sada sadrži dvije, a na jednoj su parkirališna mjesta kako bi bio oslobođen prostor za novu stazu za bicikliste. Nažalost, vozači se još nisu navikli na novo prometno rješenje pa parkiraju automobile tako da se blokira biciklistička staza.

  • +7
Prometne gužve nakon otvaranja biciklističke staze u Prilazu Gjure Deželića Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Da podsjetimo, krajem prošlog mjeseca zamjenik zagrebačkoga gradonačelnika Luka Korlaet najavio je radove na biciklističkoj infrastrukturi u gradu, istaknuvši da uskoro kreću tri projekta kojima će se povećati broj biciklističkih ruta i staza.

Jedan od projekata je, istaknuo je Korlaet na redovnoj konferenciji za novinare, uvođenje dviju biciklističkih traka u Prilazu Gjure Deželića. Njihovim uvođenjem, od tri kolne trake u ulici dvije će biti namijenjene automobilima, a jedna biciklistima, rekao je dodavši da se završetak radova očekuje početkom rujna. Prema najavi, to se ovih dana i dogodilo.

Usporedo s otvaranjem prometa i početkom nove školske godine novo prometno rješenje u centru Zagreba dovelo je do prvih prometnih gužvi.

Izvor: Cropix / Autor: Cropix