doticaj sa stvarnošću

Evo što su iz Banskih dvora poručili Miroslavu Škori na njegove prozivke

29.07.2019 u 17:40

Bionic
Reading

Nakon što je Miroslav Škoro, predsjednički kandidat i pjevač, na Facebooku komentirao snimku privođenje prosvjednika s Korčule koji je premijera Andreja Plenkovića dočekao s povicima 'ćaća' i istovjetnim natpisom oglasili su se i iz Banskih dvora

Podsjetimo Škoro je napisao da ne može shvatiti onoga tko je dao policiji nalog za postupanje.

'Čime je čovjek koji drži natpis ugrozio bilo čiju sigurnost ili javni red i mir? Čak nije bio ni preglasan niti je ikoga vrijeđao. Kad dođeš u fazu da nemaš hrabrosti prići takvom čovjeku, popričati s njim i čuti što ga muči, nego na njega šalješ policiju, to je znak da si izgubio doticaj sa stvarnošću i sa svojim narodom', naveo je Škoro.

Iz Banskih dvora osjetili su se prozvanima pa su naveli kako je premijer Andrej Plenković 'došao je danas na otok Korčulu kako bi sudjelovao na obilježavanju Dana Grada Korčule, kao i na potpisivanju Ugovora za projekt "Rekonstrukcija lukobrana Puntin – luka Korčula" i projekt "Izgradnja pomorsko-putničkog terminala Vela Luka, a ujedno je i posjetio Centar za kulturu Vela Luka u prigodi prve godišnjice smrti Olivera Dragojevića.

Privođenje muškarca koji je dočekao premijera s natpisom 'Ćaća' Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

'Vezano za događaj u Korčuli, nitko nije davao nalog policiji, već su policijski službenici nadležne policijske postaje na Korčuli postupili sami, sukladno zakonu. Predsjednik Vlade je štićena osoba i ne može davati niti daje naloge policiji da postupa', ističu iz Vlade.

Vezano na reakciju Miroslav Škore naveli su da i 'dalje čekaju kandidata koji poziva na doticaj sa stvarnošću i s narodom da se udostoji pojaviti i odgovoriti na pokoje novinarsko pitanje, umjesto da kontinuirano od toga bježi'.

  • +7
Plenković u Vela Luci na godišnjici smrti Olivera Dragojevića Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX