remetio javni red i mir

Plenkovića na Korčuli dočekao kao 'ćaću', odvela ga policija

29.07.2019 u 11:54

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković stigao je na Korčulu u ponedjeljak ujutro, a već po silasku s policijskog glisera dogodio se incident. Čim je Plenković sišao s policijskog glisera, jedan je muškarac počeo uzvikivati 'Živio ćaća!', a visoko iznad glave držao je papir na kojem je pisalo 'Ćaća'

Policajci su, čini se, zaključili da muškarac ozbiljno narušava javni red i mir, pa su odlučno djelovali i krenuli ga odvlačiti s mjesta događaja, javlja Dnevnik.hr.

Privođenje muškarca koji je dočekao premijera s natpisom 'Ćaća' Izvor: Društvene mreže / Autor: Cropix

'Pustite me! Došao sam pozdraviti našeg ćaću. Živio ćaća!', uzvikivao je muškarac dok su ga policajci odvodili s tog mjesta.

Jedan od policajaca rekao je za Dnevnik Nove TV da je muškarac remetio javni red i mir.

Plenković je na Korčulu stigao s ministrom Olegom Butkovićem, a u planu im je obilazak novoizgrađene operativne obale u trajektnoj luci Dominče. Sastat će se i sa županom Nikolom Dobroslavićem i gradonačelnikom Grada Korčule Andrijom Fabrisom.

  • +12
Premijer Andrej Plenković posjetio Korčulu Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Butković bi trebao potpisati ugovor za dodjelu bespovratnih sredstva za projekt 'Rekonstrukcija lukobrana Puntin - luka Korčula', vrijedan 10,5 milijuna kuna, a premijer i ministar trebali bi posjetiti i Velu Luku gdje bi ministar Butković trebao potpisati ugovor za projekt 'Izgradnja pomorsko-putničkog terminala Vela Luka' vrijedan 111,2 milijuna kuna.