METEŽ I PANIKA

Eksplozija plina u Argentini, više od 50 ozlijeđenih

06.08.2013 u 21:39

Bionic
Reading

U snažnoj eksploziji u stambenoj četvrti argentinskog grada Rosario, u pokrajini Santa Fe, poginulo je najmanje pet ljudi, dok ih je ozlijeđeno više od 50. Hitna pomoć i ekipe za izvanredne situacije pokušavaju ugasiti požar i izvući ljude koji su ostali zarobljeni na višim katovima, prenosi BBC. Navodi se da postoji opasnost da dođe do rušenja čitavog stambenog bloka

'Zasad imamo informacije da je poginulo pet ljudi, a najmanje 50 ljudi je zadobilo ozljede različite težine uslijed snažne eksplozije plina u zgradi od deset katova', rekao je pokrajinski ministar zdravlja Miguel Cappiello za lokalnu televiziju.

Uslijed eksplozije srušena je prednja strana zgrade, pa se vidi unutrašnjost stanova, a balkoni su potpuno razneseni. Na mjestu eksplozije vladaju panika i metež, dok se čuju sirene i plač ljudi.

Gradonačelnica Rosarija Monica Fein rekla je da su vozila hitne pomoći na mjestu događaja kako bi se pomoglo ljudima koji su zadobili opekline.

Vatrogasne službe priopćile su da je došlo do curenja plina u zgradi u centru grada. U početku, vatrogasci nisu mogli prekinuti dovod plina u zgradu pa su evakuirane zgrade u radijusu od dva kilometra.

'Eksplozija je bila strašna', rekao je očevidac, koji je bio u zgradi udaljenoj 200 metara.

Prozori su uništeni na zgradama u krugu od nekoliko stotina metara od mjesta eksplozije, uključujući trgovine, škole i banke.

U gradu Rosario, koji se nalazi oko 300 kilometara sjeverno od Buenos Airesa, živi oko 1,1 milijun stanovnika. To je glavna argentinska luka za izvoz poljoprivrednih proizvoda. Rosario je treći po veličini grad u Argentini i rodni je grad najboljeg nogometaša svijeta Lionela Messija.