KREĆU HITNI RADOVI

Drama na Pantovčaku: Na ulazu u Ured predsjednika aktiviralo se klizište!

06.03.2024 u 18:18

Bionic
Reading

U okolici zgrade Ureda predsjednika RH na Pantovčaku aktiviralo se klizište, a Ured predsjednika RH o svemu je obavijestio nadležne gradske službe.

Stanovnici Pantovčaka kažu kako je klizište tamo otkad postoji. 'Tko god gradi novu viletinu, otvori se klizište', rekla je jedna građanka za Novu TV. Ova televizija doznaje da će se glavni ulaz u Ured predsjednika zatvoriti, a promet će se preusmjeriti sa strane Prekrižja.

Obavljeni su prvi stručni izvidi te se očekuje skori početak radova na sanaciji klizišta, poručuju iz Ureda predsjednika, prenosi Dnevnik.hr.

  • +14
Klizište na Pantovčaku Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Ministarstvo graditeljstva je reklo da nije nadležno, a 2020. su ustvrdili da klizište treba sanirati. U ovom slučaju nadležan je - Grad Zagreb.

Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elveđi / PIXSELL

'Grad Zagreb je u suradnji s Uredom predsjednika RH izradio projektnu dokumentaciju za hitnu sanaciju potpornog zida, odnosno klizišta na samom ulazu u Predsjedničke dvore. S hitnim radovima će se krenuti u ponedjeljak, 11. ožujka 2024. godine. Za sanaciju klizišta unutar ograde u tijeku je provođenje istražnih radova kako bi se definirala veličina zahvata i izrada projekta hitne sanacije novonastalog klizišta. U međuvremenu će se na pukotini postaviti zaštitni najlon kako ne bi došlo do daljnjeg prodiranja vode s površine', rekli su iz Grada Zagreba.