vršnjačko nasilje

Dječak kojeg su pretukli u Dugom Selu: Pitali su me jesam li kršten i zašto imam dugu kosu; oglasila se i policija

10.10.2022 u 17:49

Bionic
Reading

Potresna ispovijest oca dječaka pretučenog ispred osnovne škole u Dugom Selu uznemirila je javnost. Mario Kociper objavio je da su tri huligana napala njegova sina ispred škole, udarili ga šakom u glavu, a nakon toga cipelarili.

Leon (15), žrtva vršnjačkog nasilja, događaj je prepričao je za HRT.

'Mi smo se družili, ničim izazvani prišli su nam počinitelji, prvo su nas zadirkivali i postavljali čudna pitanja poput "Jesmo li kršćani?", "Za koga navijamo?" i "Zašto imam dugu kosu?', rekao je Leon.

Leon se nastavio družiti s prijateljima, no napadači nisu odustajali. Jedan od počinitelja im je prišao i zatražio cigaretu te zaprijetio da će Leon i prijatelji dobiti batina. 'Ja sam pitao je li to prijetnja i ako jest, da ću nazvati policiju. Nakon toga je došao maskirani napadač. Kad sam počeo upisivati broj policije, on mi je pokušao oteti mobitel. Nisam mu dopustio i nakon toga sam primio udarac', kaže Leon.

Njegova djevojka i prijateljica, srećom, nisu ozlijeđene. Leon je zadobio ozljede oka i vilice. 'Za oko nije teška, nisam trebao šivanje. Vilica mi je puknula na dva dijela', rekao je Leon. Slučaj je prijavljen policiji, a kako je rekao 'policija već ima ideju tko bi mogao biti počinitelj'.

Na slučaj je u upozorio dječakov otac u dramatičnom postu na Facebooku.

Evo što je policija rekla o ovom slučaju

Iz policije su za Dnevnik.hr priopćili u subotu, 8. listopada 2022. godine u 21.43 zaprimili telefonsku dojavu Hitne medicinske pomoći da se u njihovim prostorijama nalazi ozlijeđeno dijete koje je došlo u pratnji roditelja.

'S obzirom na to da je maloljetnika dežurni liječnik uputio na daljnju medicinsku obradu u Klinički bolnički centar Zagreb, policijski službenici, zbog nužnosti prvenstveno saniranja zadobivenih ozljeda, nisu bili u mogućnosti obaviti detaljniji razgovor na spomenute okolnosti, ali su temeljem prikupljenih obavijesti, bez odgode obavili pregled mjesta događaja te je utvrđeno kako ne postoje uvjeti za obavljanje očevida dok su sve raspoložive snage Policijske postaje Dugo Selo intenzivno tragale za počiniteljima.

S obzirom na to da u slučajevima kada policijski službenici prikupljaju obavijesti od maloljetnih osoba moraju biti prisutni i roditelji, policijski službenici su zbog opravdanih razloga koje su naveli zakonski zastupnici – roditelji ozlijeđenog maloljetnika, kao i osobe koja se s njim nalazila u društvu, dogovorili da maloljetne osobe u službene prostorije pristupe u pratnji roditelja u ponedjeljak i utorak, 10. i 11. listopada 2022. godine u poslijepodnevnim satima, budući da roditelji maloljetnih osoba nisu bili u mogućnosti ranije pristupiti u službene prostorije.

Tijekom krim istraživanja policijski službenici poduzeli su i druge radnje u cilju prikupljanja dokaza i saznanja o okolnostima događaja', naveli su u priopćenju.