hitno prevezen u split

Član posade u teškom zdravstvenom stanju evakuiran sa ribarice

04.07.2023 u 17:39

Bionic
Reading

Spašavanje člana posade ribarskog broda obavljeno je u ponedjeljak u večernjim satima, spasilačkim brodom iz sastava Lučke kapetanije Split, javilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Zahtjev za medicinsku evakuaciju i hitan transport za jednog člana posade uputio je zapovjednik ribarskog broda “NEBESKI” jučer, 3. srpnja u 17.45 sati prema Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC Rijeka), sa pozicije oko 28 nautičkih milja zapadno - jugozapadno od Splita

Odmah po dojavi o zahtjevu je obavještena splitska Kapetanija, odakle je u akciju angažiran spasilčaki brod “POJIŠAN”, sa liječničkom pratnjom. Službenici LK Split po dolasku do ribarskog broda evakuirali su člana posade (državljanin Republike Hrvatske) na spasilački brod te je nakon preliminarne liječničke obrade prevezen u Split, kamo su pristali sinoć u 21.55 sati, kada su pacijenta preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći HMP Split, u daljnje postupanje prema splitskome KBC-u, čime je ova akcija uspješno okončana. Vremenski uvjeti na moru tijekom trajanja akcije bili su povoljni, uz umjereno valovito more.