nova tehnologija

CIA otvorila profil na Telegramu, evo tko im je prva 'meta'

19.05.2023 u 14:27

Bionic
Reading

Američka Središnja obavještajna agencija, poznatija kao CIA, otvorila je profil na aplikaciji Telegram, a sve kako bi doprla do pojedinaca u zemljama koje nemaju pristup drugim društvenim medijima ili neovisnim medijima, priopćili su iz te agencije

Telegram je aplikacija za slanje poruka koja je jako popularna među ruskim stanovništvom, pa ne čudi to što je CIA svoju prvu poruku na toj društvenoj mreži uputila upravo Rusima. Naime prva poruka uključuje video na ruskom kako bi, kako kažu u CIA-i, 'potaknuli hrabre Ruse da sigurno dijele informacije s agencijom'.

Ovaj video nastavak je objava na društvenim mrežama 2022., a koje su davale upute na ruskom o tome kako pojedinci mogu sigurno kontaktirati s CIA-om na dark webu.

Aplikacija Telegram na pametnim mobitelima Izvor: Profimedia / Autor: Sheldon Cooper/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Naša globalna misija zahtijeva da nam se pojedinci mogu obratiti sigurno i zaštićeno s bilo kojeg mjesta. Telegram je dodatni alat za komunikaciju s ljudima, bez obzira gdje se nalazili', rekla je Tammy Kupperman Thorp, CIA-ina direktorica za odnose s javnošću.