POČAST ŽRTVAMA

Butković na Golom otoku: Nema pomirbe i suživota ako se ne suočimo s prošlošću

23.08.2021 u 13:16

Bionic
Reading

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u ponedjeljak na Golom otoku kako je kultura sjećanja i suočavanja s istinom bitna jer nema pomirbe i suživota ako se ne suočimo s nekim stvarima iz prošlosti

"Odajemo počast žrtvama komunističkog režima koji je obilježio povijest 20. stoljeća te povijest Hrvatske i hrvatskog naroda. Kultura sjećanja i suočavanja s istinom je bitna jer nema pomirbe i suživota ako se ne suočimo s nekim stvarima iz prošlosti", rekao je novinarima Butković na Golom otoku.

Ministar je u sklopu obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima posjetio Goli otok te otok Sveti Grgur gdje je zapalio svijeće i odao počast zatočenicima koji su bili u logorima na tim otocima, izvijestio je HRT.

Osim Butkovića, Europski dan sjećanja danas su obilježili potpredsjednici Vlade Tomo Medved na Mirogoju te Davor Božinović u Maclju.

  • +9
Tomo Medved na obilježavanju Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL