ministar mora

Butković: Na brodaru je odgovornost za ekološki incident u Raškom zaljevu

27.06.2018 u 11:14

Bionic
Reading

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u srijedu kako još uvijek traje istraga vezano uz ekološki incident u Raškom zaljevu, gdje je u petak isteklo gorivo iz teretnog broda koji plovi pod libanonskom zastavom, ali i kazao kako je po dosadašnjim informacijama odgovornost za taj incident na brodaru

"Istraga još uvijek traje, kada bude gotova ćemo kao i uvijek dati pravovremenu informaciju, a po informacijama koje sada imam, odgovornost je na brodaru. No, vidjet ćemo kada sve bude gotovo", rekao je Butković nakon sjednice Vlade.

Novinare je zanimalo i kako tumači jučerašnji incident u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, gdje je zastupnik srbijanske Radikalne stranke Aleksandar Šešelj, sin osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, pokušao u raspravi isprovocirati hrvatskog premijera Andreja Plenkovića. Za njega je rekao da glorificira Bleiburg i Jasenovac, te da je lider neonacističkog režima u srcu Europe koji tretira Srbe kao građane drugog reda.

Butković je rekao kako se ništa drugačije ne može niti očekivati od takvih ljudi.

"To je očekivano, što možete od takvih ljudi očekivati osim provokacije i stvaranja nekog nemira i loših odnosa. Mislim da smo mi kao Vlada puno napravili u normalizaciji odnosa sa svim susjedima. Nedavno sam bio u Beogradu i potpisali smo memorandum o gradnji pruge. Mislim da su to dobre vijesti, a ovakvi ispadi sigurno ne doprinose normalizaciji odnosa, već vraćanju u prošlost, što nije dobro", ustvrdio je Butković.

  • +7
Oleg Butković Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Ministar je osudio napad na zadarskog novinara Hrvoja Bajlu, za koji je osumnjičen poduzetnik i bivši nogometaš NK Zadar Jakov Surać.

"Osuđujem napad na svakog čovjeka, na novinara isto tako. To nije normalno i ne smije se događati u državi", poručio je Butković.

Novinarima je rekao i kako razmišlja da, plasira li se hrvatska nogometna reprezentacija u polufinale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, o privatnom trošku ode na utakmicu.