rasprava u saboru

Bulj raspalio po Lučiću, Most neće prihvatiti izvješće HAKOM-a

07.04.2017 u 14:25

Bionic
Reading

Mostov zastupnik Miro Bulj prozvao je u petak ravnatelja Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) Dražena Lučića da je iz Agencije potjerao brojne stručnjake, zabranio sindikat, da mobingira članove Vijeća, a Lučić prozivke odbacuje i najavljuje da će na njih pisano odgovoriti do Uskrsa

I danas ste, najblaže rečeno, iznijeli niz neistina, to što ste rekli uopće ne stoji, to su totalne neistinite, uzvratio je Lučić zastupniku Bulju u Hrvatskom saboru, koji je u petak raspravio HAKOM-ovo izvješće za 2015. koje Most neće prihvatiti, a HDZ hoće.

Zastupnicima je obećao kako će, najvjerojatnije do Uskrsa, dobiti njegov pisani odgovor na sve Buljeve, kao i prozivke Nikole Grmoje.

Ne razumijem kako ste još uvijek na čelu HAKOM-a, institucije koja regulira tržište od 13 milijardi kuna, rekao je Bulj Lučiću optužujući ga da je potjerao brojne stručnjake, trošio na putovanja svijetom, na duhovne obnove, da je rezervirao Bahame...

Vršite čak i mobing nad članovima Vijeća, tvrdi Bulj, pitajući se zna li javnost da se audio zapisi sa sjednica Vijeća moraju brisati u roku 24 sata, da je zabranjeno izdvojeno mišljenje. Znam da je ministar prometa tražio vašu smjenu, žalosno je što ste na čelu HAKOM-a, poručio je Lučiću.

Nikola Grmoja (Most) navodi da je protiv Lučića potvrđena optužnica na Općinskom sudu, no da to nisu jedne nepravilnosti glede radnika u toj Agenciji.

Kao ravnatelj HAKOM-a potpisali ste aneks ugovora o radu s pravom na otpremninu od 1, 5 milijuna kuna, pogodovali ste privatnom najmodavcu kod najma poslovnog prostora, HAKOM od svih javnih institucija plaća najviši najam, 24 eura po metru četvornom, kršio je zakon o javnoj nabavi...

HDZ se nije priključio Mostovim prozivkama.

Klub HDZ-a neće ići na ovu razinu rasprave, nas zanima je li Agencija radila posao kako joj nalaže zakon i je li ostvarila ulogu regulatora, kaže Josip Borić i navodi da je uloga HAKOM-a vrlo važna, da se prihodi poduzeća koje nadzire kreću oko 14 milijardi kuna, da Agencija u korist proračuna uprihoduje oko 900 milijuna.

HDZ će, najavio je, podržati izvješće Agencije za 2015.

HAKOM ima odlične stručnjake, ne možemo se ravnati samo po onome što pišu mediji, prijave danas piše svatko protiv svakog, ističe i Ante Sanader (HDZ).

Most neće podržati izvješće, poručuje Bulj i poziva Vladu da čim prije reagira i spriječi daljnje zlouporabe, te pokrene Lučićevo razriješenje.

Hrvatski sabor idući tjedan neće zasjedati, rad nastavlja u srijedu, 19. travnja.