poruka iz vukovara

Borković: Političari bi trebali zašutjeti, ovo nije vrijeme kampanje

18.11.2023 u 11:48

Bionic
Reading

Posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković poručio je u subotu da bi političari na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje trebali zašutjeti jer ovo nije vrijeme kampanje

"Očekujemo da ovo stvarno bude hodočašće mučenicima za domovinu, jer oni to jesu i da državni vrh poštuje postulate za koje smo se borili i da bude jedinstven i da to zajednički iskazuju na taj dan. Drugim riječima, političari neka zašute, ovo nije vrijeme kampanje", rekao je novinarima Borković, poznat kao Mladi Jastreb na obilježavanju Dana sjećanja.

Smatra da bi političari trebali biti odgovorniji. "Ne malo, nego puno. Moraju biti odgovorniji prema onome što obnašaju. To je javna dužnost i obaveza prema narodu, a ne njihovi osobni interesi", poručio je.

  • +80
Kolona sjećanja u Vukovaru 2023. Izvor: Cropix / Autor: Ivan Peric

Hodajući u koloni sjećanja prema Ovčari, Borković je rekao i da je radostan kada vidi masu koja je prepoznala i prepoznaje Vukovar kao središnje mjesto snage hrvatskog naroda, "i na neki način garancija da ćemo ući u obećanu zemlju i da će hrvatska mladost živjeti u onome za što smo se mi borili".

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'