KAZNENO DJELO PROTIV ZDRAVLJA LJUDI

Bivši šef bjelovarske kirurgije uhićen zbog smrti pacijenata?

21.06.2013 u 21:23

Bionic
Reading

Ugledni bjelovarski liječnik i bivši političar dr. Davorin Diklić uhićen je zbog, kako neslužbeno doznaje Večernji list, više kaznenih djela protiv zdravlja ljudi. Riječ je o bivšem šefu bjelovarske kirurgije koji je više od dvije godine bio i vršitelj dužnosti ravnatelja bjelovarske Opće bolnice

'Možemo potvrditi da smo jučer ujutro uhitili 57-godišnjaka nad kojim je dovršeno kriminalističko istraživanje i protiv njega podnosimo kaznenu prijavu zbog više teških kaznenih djela protiv zdravlja ljudi. Već oko 10.30 sati predan je pritvorskom nadzorniku, a za sve ostale informacije obratite se državnom odvjetništvu', kazao je za Večernji list glasnogovornik PU bjelovarsko-bilogorske Dražen Medved.

Diklić je javnosti postao poznat nakon skandala koji je u kolovozu 2010. izbio u bjelovarskoj bolnici, a u kojem su se protiv njega kao v.d. ravnatelja i šefa odjela žestoko pobunili gotovo svi liječnici kirurgije. Tijekom pobune kolege kirurzi su oprezno iznosili tvrdnje o njegovim brojnim propustima, no konkretnije detalje tada još nisu otkrivali. Ipak, nedugo nakon izbijanja skandala lokalni tjednik, navodi Večernji list, objavio je priču o stravičnim svjedočanstvima temeljenima na dokumentaciji koja im je u diskreciji dostavljena, a u kojoj su navodno bili precizno evidentirani svi Diklićevi stručni propusti. U tekstu se tada tvrdilo da postoji čak popis od deset imena pacijenata koji su tijekom 2007. i 2008. s kirurgije odvezeni u lijesu. Diklić je tada tužio lokalni tjednik i na sudu dobio zadovoljštinu.

Što se točno skriva iza kvalifikacija o djelima protiv zdravlja ljudi, nije još poznato.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.