županijski sud

Bjelovarski kirurg Diklić posthumno oslobođen optužbi za nesavjesno liječenje

08.11.2023 u 15:51

Bionic
Reading

Bjelovarski kirurg Davorin Diklić posthumno je oslobođen optužbi za nesavjesno liječenje i posljedičnu smrt desetero pacijenata, potvrdio je u srijedu glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić

Dikliću se za na teret stavljalo da je od 2003. do kraja 2009. godine kao doktor medicine primjenjivao nepodobna sredstva i načine liječenja te nesavjesno postupao, tako da je uslijed njegovih liječničkih pogrešaka kod dvije osobe teško narušeno zdravlje, a u deset je slučajeva prouzročena smrt.

Na Općinskom sudu u Bjelovaru Diklić je oslobođen optužbi 2017. godine, nakon čega je Županijski sud na prijedlog Državnog odvjetništva ukinuo presudu i suđenje vratio na početak.

Na ponovljenom suđenju Općinski sud u Bjelovaru ponovno je donio oslobađajuću presudu, na što su se tužitelji žalili, a tu je žalbu zagrebački Županijski sud sada odbacio pa je oslobađajuća presuda postala pravomoćna.

Davorin Diklić nije dočekao pravomoćnost oslobađajuće presude, preminuo je u Općoj bolnici „dr. Anđelko Višić” početkom srpnja u 67. godini života nakon što je zadobio teške ozljede glave na Badnjak prošle godine.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'