AKTIVNA MIROVINA VLADE DOMINIĆA

Bivši ravnatelj policije kojeg se dovodi u vezu s Mamićem, ima novi posao i to vezan za nogomet

28.06.2018 u 22:54

Bionic
Reading

'Bivši SDP-ov ravnatelj policije Vlado Dominić je, dok je njegov ministar Ostojić radio protiv mene, sa mnom svaka tri dana bio na ćevapima', rekao je nedavno odbjegli Zdravko Mamić. Slobodna Dalmacija doznaje kako spomenuti bivši šef policije ima zanimljiv angažman - posebni je časnik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza u sustavu natjecanja 1. i 2. Hrvatske nogometne lige

Dominića se spominjalo kao 'Mamićevu krticu' 2015. u vrijeme početka istrage protiv braće Zorana i Zdravka Mamića iako unutarnja kontrola MUP-a nije ništa ustanovila.

Ipak disciplinski je kažnjen 2017. jer je svojedobno kao glavni ravnatelj policije potpisao odobrenje inače načelniku Sektora policije u PU primorsko-goranskoj, za obavljanje posla sudskog vještaka za promet nakon policijskog radnog vremena.

Kazna mu je određena u travnju 2017., no već u svibnju Dominić odlazi u starosnu mirovinu, piše Slobodna Dalmacija. No nije dugo bio neaktivan. Od veljače ove godine Dominić postaje posebni časnik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza u sustavu natjecanja 1. i 2. HNL-a.

'Vlado Dominić je časnik za sigurnost HNS-a i zadovoljstvo nam je što je nekad tako visokorangirana osoba u sigurnosnom sustavu RH suradnik Saveza, od koje očekujemo, s obzirom na znanje i iskustvo, znatan doprinos u unaprjeđenju sigurnosti na stadionima. Poslove časnika za sigurnost Dominić obavlja od veljače 2018.', kazao je glasnogovrnika HNS-a Tomislav Pacak.

  • +33
Zdravko Mamić-konferencija u Međugorju Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX

'Moj angažman u HNS-u nema nikakve veze sa Zdravkom Mamićem jer da ima, ja bih bio danas u Dinamu a ne u HNS-u. Ja sam osim ove ponude HNS-a imao još nekoliko dobrih ponuda, ali ova mi je bila najbolja. Radim na ugovor o djelu, dakle mirovinu nisam zamrznuo. Sa Zdravkom Mamićem sam se uvijek nalazio protokolarno povodom osiguranja utakmice i uvijek bi sa mnom bili moji kolege, načelnik uprave, osiguranja i slično. Ako ćemo iskreno, ja sam pun bolji prijatelj sa Zdravkovim bratom Zoranom Mamićem nego s njim. Zdravka ne bih izbjegavao kada bismo se susreli, ali nikakvih obaveza prema njemu nemam niti sam ih imao. Notorne su gluposti da sam ja Mamiću dojavljivao bilo šta, a posebno je velika izmišljotina da je postojao policijski tim koji je kriminalistički obrađivao braću Mamić, a da ja za taj tim nisam znao', kazao je Dominić za Slobodnu Dalmaciju.