DRVO PALO NA TERENAC

Kako je Dominić zadržao službeni automobil?

14.05.2016 u 20:50

Bionic
Reading

Da na luksuzni terenac nije palo drvo pa je završio u servisu, pitanje je bi li se otvorila priča kako je bivši ravnatelj policije Vlado Dominić zadržao službeno vozilo bez ograničenja?

Dominić je, podsjetimo, smijenjen prije više od mjesec dana nakon velike pljačke u zgradi MUP-a čime je izgubio i pravo na službeno vozilo, a ministar unutranjih poslova Vlaho Orepić to je pravo oduzeo 50-ak visokopozicioniranih djelatnika MUP-a.

Ali, kako konstatira HRT očito ne i u Dominićevu slučaju jer je službeni automobil na stalno korištenje navodno dobio u iduće dvije godine, a riječ je o američkoj donaciji graničnoj policiji.

Objašnjenje ove ministrove odluke traži i Sindikat policijskih službenika, koji pita kada će prestati 'praksa bahate uporabe službenih vozila na teret poreznih obveznika' te zašto u sva službena vozila nije uveden sustav za praćenje.

Iz MUP-a nije stigao nikakav odgovor čime je Dominić, na radnome mjestu voditelja projekta zaslužio službeni automobil, a cijeli slučaj nisu htjeli komentirati ni u SDP-u.