DRAGIČEVIĆ ODBACIO OPTUŽBE

Bivšeg moćnog šefa Ine natjerala na sud

28.05.2014 u 15:37

Bionic
Reading

Bivši direktor Ine Tomislav Dragičević danas je na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu odbacio optužbe da je lažno prijavio prebivalište kako bi plaćao manji prirez zbog čega je, nakon prijave udruge Zviždač, krajem 2012. optužen za utaju i prijevaru u službi.

Dragičević je na sudu ponovio da živi u vikendici u Dubravi Pušćanskoj, a sud će konačnu odluku donijeti nakon što ispita 17 svjedoka koje je danas predložila obrana i državno odvjetništvo.

Predsjednica udruge Zviždač Vesna Balenović, koja je s Dragičevićem ranije imala nekoliko sudskih sporova, u današnjem je priopćenju ustvrdila da je njena udruga prijavu protiv Dragičevića podnijela procjenjujući da je bivši direktor Ine prijavom fiktivnog prebivališta prevario državu za oko milijun kuna.

'Razlika prireza u Zagrebu i Dubravi Pušćanskoj od osam posto omogućila je Dragičeviću da si godinama dok je vodio Inu, na mjesečnu plaću od 140.000 kuna i na visoke naknade za članstva u brojnim Nadzornim odborima, protupravno prisvoji značajne sume novca', ističe Balenović. No, navodi i da tužiteljstvo Dragičevića progoni zbog 'sitnice', ali da se nema snage suočiti s 'kriminalom hrvatskih političkih elita' na štetu Ine.

Nakon što se u javnosti pojavila priča o Dragičevićevom lažnom prebivalištu tužiteljstvo je zatražilo da Porezna uprava provjeri te tvrdnje, a poreznici su, prema pisanju medija, po potrošnji vode zaključili da u vikendici ne živi nitko.