'NISMO IMALI IZBORA'

Beogradska policija tvrdi da je bila suzdržana: Ozlijeđena 43 policajca, zapaljeno pet policijskih vozila

08.07.2020 u 10:55

Bionic
Reading

Nezadovoljstvo građana Beograda novim potezom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je najavio ponovno uvođenje policijskog sata u Beogradu, kulminirao je na prosvjedu u utorak navečer. Jutro poslije, o nemilim scenama oglasila se i policija

Beogradska policija na jutrošnjoj konferenciji za medije objavila je da je okupljanje počelo u 19 sati i da je bilo neprijavljeno. Policija se, kažu, ponašala profesionalno i građani im 'mogu vjerovati'.

'Uhićene su 24 osobe', rečeno je. 'Osim moralne i fizičke štete policijskim službenicima, značajnu štetu je imala i imovina Republike Srbije. Huligani su zapalili pet policijskih vozila', rekao je Vladimir Rebić, direktior policije Srbije.

Policija o prosvjedu u Beogradu Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

'Ovo je bio skandalozno ponašanje male grupice građana, nekih 300 ljudi koji su sudjelovali u ovom vandalskom dijelu. Policija je bila dosta suzdržana, imamo 43 ozlijeđena policajca, toliko ih se prijavilo na hitne prijeme. Jedan ima frakturu lubanje i potres mozga', rečeno je na presici nakon novinarskog pitanja kako objašnjava prebijanje prosvjednika i njihove krvave glave.

  • +21
Sukob policije i prosvjednika na ulicama Beograda Izvor: EPA / Autor: KOCA SULEJMANOVIC

'Kad više nije bilo izbora, morali smo primijeniti silu', rečeno je.