pet puta veći iznos

Basnoslovni račun za plin Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu podmirit će grad

27.01.2022 u 19:02

Bionic
Reading

Račun za plin Pučkoj kuhinji na zagrebačkom Svetom Duhu za prosinac je iznosio vrtoglavih 25 tisuća kuna. Pet puta manje, 5036 kuna, platili su račun za plin u prosincu 2020. godine

Objavio je to fra Vladimir Vidović, voditelj kuhinje koja svaki dan priprema 400 toplih obroka za beskućnike i socijalno ugrožene skupine, koji, kazao nam je, ne zna kako će moći taj račun platiti, niti kako će ovako visoki računi utjecati na rad kuhinje.

'Iz Ureda gradonačelnika Grada Zagreba Tomaševića, zvala me Romana Galić, pročelnica i rekla je da će račun biti podmiren iz gradskog prioračuna. Mi jesmo partneri Gradu Zagrebu u našem djelovanju, ali ovakva situacija izlazi izvan svih okvira. Zahvalan sam strukturama i svim dobrim ljudima koji nam pomažu u našem djelovanju. Riješili smo apsurdno veliki račun za 12. mjesec, pred nama su zimski mjeseci. Ova kuhinja i dalje kuha, suočavali smo se s puno većim krizama, nastali smo za vrijeme rata, fratri su uvijek bili uz svoj narod, nećemo prekinuti s kuhanjem i radom pučke kuhinje' rekao je za Novu TV Vidović.