PROTAGONIST AFERE IZ 2018.

[VIDEO] Arkanov nasljednik Dragan Marković Palma poslao prvu sućut Bandiću iz Srbije: 'Ti i ja smo se sreli u Zagrebu... Bili smo prvi koji su htjeli da Hrvatska i Srbija idu naprijed'

28.02.2021 u 11:28

Bionic
Reading

Nakon iznenadne smrti Milana Bandića stigli su i prvi izrazi sućuti iz regije. Dragan Marković Palma, dugogodišnji gradonačelnik Jagodine i predsjednik parlamentarne stranke Jedinstvena Srbija, nastale na ruševinama Stranke srpskog jedinstva koju je osnovao ratni zločinac Željko Ražnatović Arkan, javnosti je poslao pismo s izrazima sućuti. Podsjetilo je to na vrijeme u kojem je ovaj bivši gradonačelnik Jagodine izazvao popriličnu aferu svojim posjetom Zagrebu i druženjem s Bandićem

'Veliki gospodine Bandiću,

Danas sam čuo tužnu vijest da si preminuo. Ti i ja smo se sreli u Zagrebu i to je bio prvi susret dva političara, jednog iz Hrvatske, drugog iz Srbije, čije glavne teme nisu bile nacionalističke, već kako ići naprijed, surađivati, povećati ekonomsku suradnju kako bismo poboljšali život građanima Hrvatske i Srbije. Političari čije su glavne teme nacionalističke i svađaju svoj narod s drugim narodima nanose štetu građanima.

Građani žele vidjeti djela, a ne stalno potenciranje nečega što je bilo loše i za jedne i za druge. Svatko misli da je on najveća žrtva, a neka povijest ocijeni tko je najveća žrtva. Vi, gospodine Bandiću, i ja, kad smo se sreli, naš susret je bio kao da smo se poznavali 30 godina i šteta što niste uspjeli realizirati sve ono što ste tada meni govorili, vezano za bolji život građana Zagreba i Hrvatske.

O tvojoj veličini, Milane Bandiću, govori i činjenica da si šest puta biran za gradonačelnika glavnog grada jedne države', napisao je Dragan Marković Palma u otvorenom pismu javnosti.

Bandić i Palma nakon susreta 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Podsjetimo, Palma je na Bandićev poziv boravio u Zagrebu u studenom 2018., a njegov posjet izazvao je bijes javnosti, posebno branitelja koji se nisu mogli pomiriti s činjenicom da je ugostio bivšeg Arkanova bliskog suradnika. Zbog toga je tadašnja desna oporba u Gradskoj skupštini predvođena Zlatkom Hasanbegovićem čak priprijetila rušenjem proračuna te izlaskom iz koalicije.

Bandić je i tu neugodnost riješio u svom stilu, javnom isprikom braniteljima oglasom u dnevnim novinama (dakako, o trošku Zagrepčana) i izjavom da nije znao da je Palma bio na Arkanovu vjenčanju. 'Nisam znao da je Palma bio na svadbi kod Arkana, da je njegov prijatelj - oni branitelji koji su prepoznali - ja im se ispričavam, ali nisam napravio ništa što nisam smio. Nisam znao. Gore od pogreške je inzistirati na pogrešci, a najviše se bojim bezgrešnih', rekao je Bandić tada.