nagrade huoj-a

Arhitekt Marko Babić posthumno proglašen Komunikatorom godine

23.04.2024 u 12:48

Bionic
Reading

Komunikatorom 2023. godine postumno je proglašen arhitekt i stručnjak za marketing Marko Babić dok je Dubravka Jusić primila Grand PRix za razvoj struke odnosa s javnošću, izvijestila je u utorak Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ)

"Ovaj je Zagrepčanin donio je odluku da neće šutjeti o svojem životu s bolešću te je na humorističan način dijelio svakodnevnicu. Otvoreno je govorio o svojem životu, problemima, strahovima, nadanjima, dijagnozi, bolesti, partnerici, djeci. O sebi“, naveo je u obrazloženju žiri.

Babić je tijekom dvogodišnje borbe sa sarkomom poticao oboljele od raka, njihovih obitelji i sve ostale na optimizam. Svoje misli dijelio je putem društvenih mreža s 40 tisuća ljudi, a napisao je i knjigu Putovanje zvano igra koja ohrabruje one koji kroče putem kojim je on kročio.

Komunikator godine jedna je od posebnih nagrada Grand PRixa HUOJ-a koja se dodjeljuje osobi ili skupini koja se, iako joj komunikacija nije struka, u prethodnoj godini istaknula njezinom izvrsnošću. Uz Babića u konkurenciji za nagradu bili su Let 3, Toni Milun i Ida Prester.

Nagrada za razvoj struke uručena je direktorici Identiteta i komunikacija Zagrebačke banke Dubravki Jusić za doprinos razvoju struke u Hrvatskoj, ali i na međunarodnoj razini.

Najboljom agencijom proglašena je agencija 404 koja je tu titulu osvojila sedmi put, te je s ovogodišnje svečanosti otišla s čak šest nagrada.

Po dvije su nagrade na ovogodišnjoj svečanosti osvojili su Hrvatski Telekom, CTA komunikacije i Millenium promocija.

U završnicu izbora ušlo je 46 od 70 prijavljenih komunikacijskih projekata, a nagrađena su 23 komunikacijska projekta u osam kategorija.