IPAK SE KREĆE

Anušić otkrio: Sutra potpisujemo prvi ugovor za izgradnju ophodnog broda

13.03.2024 u 21:49

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić ekskluzivno je u razgovoru za Dnevnik HRT-a najavio potpisivanje ugovora za ophodni brod

Podsjetio je Anušić da je 2014. potpisan ugovor za izgradnju pet obalnih ophodnih brodova, a da je samo jedan isporučen do sada.

'Drugi sastanak koji sam imao, kada sam došao na poziciju ministra obrane, upravo je bio vezan uz Brodosplit i rješavanje toga. Ovo je sada najnovija vijest - sutra potpisujemo prvi ugovor za izgradnju jednog ophodnog broda koji će biti izgrađen za devet mjeseci u Brodosplitu', najavio je Anušić za Dnevnik HRT-a.

Što se tiče vojnog roka i kada će prvi ročnici u vojarne, Anušić je rekao kako se nada da će to biti iduće godine.

'Tri mjeseca je trajanja i to je ono što smo se usuglasili zajedno s Oružanim snagama da je to najoptimalnije. Bit će obvezan, ali isto tako postoji priziv savjesti i to je ustavna kategorija, tu ne ulazimo i to ne možemo niti želimo mijenjati. No, s benefitima i popularizacijom službe vojnog roka ćemo ustrajati. Isto tako civilna služba vojnog roka sigurno neće trajati tri mjeseca nego puno dulje', rekao je ministar obrane.

Dodao je da svake godine 15.000 mladića stjecanjem punoljetnosti ostvari mogućnost da se pridruže Oruženim snagama Republike Hrvatske.

  • +22
Milanović s ročnicima Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL