DOGOVOR SA ŽUPANOM

Andabaku produžen rok za Stubičke Toplice

10.02.2014 u 16:00

Bionic
Reading

Dodatak ugovoru o javno-privatnom partnerstvu za realizaciju zdravstveno-turističkog projekta Stubičke Toplice potpisali su danas župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, predsjednik uprave Sunce Koncerna Jako Andabak i Sanja Gagulić, direktorica Sunce Premiuma, privatnog partnera na projektu.

Riječ je o projektu za koji je ugovor potpisan još 2008. godine, a budući je prošao rok dovršetka predviđen ugovorom današnji je dodatak ugovora produljio taj rok za 3,5 godine.

Zdravstveno-turistički projekt Stubičke Toplice realizirat će se po modelu javno-privatnog partnerstva između Sunce Koncerna d.d. i Krapinsko-zagorske županije.

Kako je pojasnio župan Kolar, riječ je o investiciji vrijednoj više od 74 milijuna eura, a predviđa izgradnju hotelskog kompleksa sa svim pratećim sadržajima.

Prema predviđenoj dinamici na proljeće bi trebali započeti radovi na izgradnji prilazne ceste u dužini 1,2 kilometara uz svu prateću infrastrukturu. Tijekom ljeta slijedi raspisivanje natječaja za izvođača radova, a sam početak gradnje hotelskog kompleksa trebao bi započeti na proljeće iduće godine, naveo je Kolar.

Župan Krapinsko-zagorske županije ističe da je ovaj projekt od iznimne važnosti za Zagorje jer će zasigurno lokalna građevinska operativa biti uključena u izgradnju hotelskog kompleksa, a po dovršetku projekta otvorit će se novih 400 do 500 radnih mjesta.

Što se tiče dokumentacije za izgradnju ceste ona je u potpunosti dovršena, dok je sva potrebna dokumentacija za izgradnju hotela također u vrlo visokoj fazi izrade, praktički pred završetkom, kaže Kolar dodajući da su imovinsko-pravni odnosi u potpunosti riješeni.

Iako je zdravstveno turistički projekt Stubičke Toplice u prošlosti bio predmet sukobljavanja političkih grupacija u Krapinsko-zagorskoj županiji, za odluku da se ide u nastavak projekta na posljednjoj sjednici Skupštine glasali su svi izuzev vijećnika ZDS-a.