ispravak

'Alen Host nije uhićen, policija ga nije kontaktirala'

08.03.2024 u 12:24

Bionic
Reading

Na članak 'Uhićen bivši dekan riječke Ekonomije zbog pronevjere čak 384 tisuće eura', objavljen na tportalu 8. veljače 2024., ispravkom je reagirao Alen Host putem odvjetničkoga ureda Vukić i partneri. Tekst ispravka donosimo u cijelosti

'Riječ je o neistinitim i klevetničkim navodima te zlonamjernim insinuacijama kojima se senzacionalistički te ispod elementarne razine novinarske profesionalnosti, a s jedinim ciljem profesionalnog i osobnog difamiranja i diskreditiranja, iznosi činjenično netočan podatak da je naš klijent Alen Host, kao bivši dekan Ekonomskog fakulteta u Rijeci, s danom 8. 2. 2024. godine uhićen od strane policije, a vezano za kaznenu prijavu koja je protiv njega podnijeta Policijskoj upravi Primorsko-goranske županije te Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci.

Naime, naš klijent Alen Host nije dana 8. 2. 2024. godine uhićen od strane policije, kako se to netočno, klevetnički i senzacionalistički navodi u predmetnom članku. Čak štoviše, naš klijent Alen Host do današnjeg dana niti od strane policije niti od strane nadležnog Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci nije na bilo koji način kontaktiran niti je spram njega poduzeta bilo kakva procesna radnja u smislu pozivanja ili službenog ispitivanja u svezi bilo kakve sumnje za učin bilo kakvog kaznenog djela.

Dakle, u predmetnom članku autor krajnje neprimjereno i neprofesionalno iznosi informacije koje su evidentno netočne i neistinite, a kojima su grubo i trajno povrijeđeni ugled, čast i dobro ime gospodina Alena Hosta', stoji u dopisu odvjetničkoga ureda koji zastupa Alena Hosta.