po uhidbenom nalogu

Miljević objasnio koji je sljedeći korak oko Todorićeva izručenja

07.11.2017 u 14:30

Bionic
Reading

Odvjetnik Veljko Miljević objasnio je moguću proceduru u slučaju Ivice Todorića nakon što se odbjegli tajkun predao vlastima u Londonu. Da se nije predao, britanska policija bi ga uhitila jer su njihove hrvatske kolege zatražile uhićenje nakon što je otkrivena Todorićeva točna lokacija

Miljević kaže da je, prema javno dostupnim informacijama, Todorić sam došao i predao se policiji u Londonu te da je lišen slobode po europskom uhidbenom nalogu. Odvjetnik je za N1 objasnio da se u tom slučaju primjenjuje Zakon o pravosudnoj suradnji s državama članicama Europske unije.

'U svakom slučaju, postupak je hitan, ali ako je tražena osoba pristala na predaju, rješenje mora biti doneseno u roku od deset dana od pristanka. To je hitan postupak, kao i hitni rokovi, jer se smatra da ta osoba želi što prije biti izručena zemlji koja ju traži te da se što prije provede postupak predaje', rekao je Miljević.

Ako Todorić odbije biti izručen Hrvatskoj, onda bi moglo doći do komplikacija.

>>> Ovih 50 fotografija govori sve o krizi u Agrokoru

>>> Očevi i sinovi: Krvne veze koje su obilježile slučaj Agrokor

'Ako se protivi izručenju, a predao se britanskim tijelima, i stava je koji smo dosad čuli - da je ovaj postupak motiviran političkim razlozima - onda kreće kompliciranija procedura koja dulje traje. Rekao sam da se pogleda primjerice ugovor koji bi bio bilateralni za rješenje tog pitanja, ali to je sada postupak u kojem će sudjelovati Todorićevi odvjetnici koji su angažirani u Londonu ili ovdje. Ne želim nikome ni otežavati situaciju niti ju poboljšavati. To da je Britanija specifična i da može pomoći u ostvarenju prava osobe čije se izručenje traži - to je sigurno', kazao je Miljević za N1.

  • +75
Sva lica Ivice Todorića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL